De fijnste documentaires uit binnen- en buitenland

TEDY300dpi
24_Hannie_cu_sott_1.52.1
dan-budnik-all-rights-reserved

Cinema Delicatessen is een in Amsterdam gevestigde distributeur die documentaires uitbrengt in de bioscoop, op DVD en VOD.

In 2004 startte Cinema Delicatessen als eerste distributeur in Nederland met het digitaal uitbrengen van films. Sindsdien heeft Cinema Delicatessen veel prijswinnende documentaires uitgebracht waaronder Academy Award winnaar Citizenfour, moderne klassiekers Collective, I Am Not Your Negro, The Act of Killing, The Look of Silence, Gouden Kalf winnaars Living the Light – Robby Müller, Shadow Game, Those Who Feel the Fire Burning, IDFA winnaars Het Nieuwe Rijksmuseum, A Strange Love Affair with Ego en bioscoophits Kedi, The Mole Agent, Sergio Herman: F***ing Perfect. Ieder jaar brengt Cinema Delicatessen in samenwerking met IDFA bovendien The Best of IDFA on Tour uit, een rondreizend programma van prijswinnaars en publieksfavorieten.

Cinema Delicatessen fungeert als belangrijk adviesorgaan voor jong talent, nieuwe filmmakers, alsook buitenlandse filmmakers voor wie de filmdistributie in Nederland lastig te doorgronden is.

Sinds 2022 zijn de documentaires van Cinema Delicatessen online te zien op het eigen video on demand platform CineDeli. 

Ons hele filmaanbod bekijken? Bezoek: Cinedeli.nl

Partners

IDFA

Cinema Delicatessen en IDFA organiseren jaarlijks een rondreizend programma van festivalfavorieten en prijswinnaars onder de noemer The Best of IDFA on Tour.

PICL

PICL is een streamingplatform voor het mooiste aanbod van de allernieuwste premièrefilms en documentaires. CineDeli maakt gebruik van de plugin van PICL, waardoor we op een toegankelijke en prettige manier onze eigen selectie van films kunnen aanbieden.

Dalton Distribution

Dalton Distribution is een Belgische film distributeur. Wij vertegenwoordigen hun catalogus in Nederland, zij die van ons in België.

Mokum Filmdistributie

Mokum Filmdistributie is een collega filmdistributeur in Nederland. Voor de bioscoopreleases van de meeste van Mokums documentaires slaan wij de handen ineen, waaronder A Family Affair, De kinderen van Juf Kiet en Four Journeys.

De Ontmoeting

De Ontmoeting is een talentontwikkelings- en financieringstraject voor nieuwe filmmakers. Onder de noemer De Ontmoeting Presenteert organiseren Cinema Delicatessen en De Ontmoeting samen met Het Ketelhuis elke maand een avond waarbij een korte film, ontwikkeld binnen De Ontmoeting, voorafgaand aan een nieuwe documentaire vertoond wordt. Met hapje, drankje en leuke randprogrammering!

Contact

Adres

De Kempenaerstraat 11B
1051CJ Amsterdam
Nederland

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse email nieuwsbrief en blijf op de hoogte van premières, nieuwe releases voor verhuur en nog veel meer.